Buat masa ini, tiada sebarang kesan sampingan yang diketahui didokumenkan. Bagaimanapun, bagi sesetengah pesakit, mungkin berasa tidak selesa di perut, sedikit mual, najis kehitaman dan badan terasa lesu ini disebabkan proses pembuangan toksin di dalam badan, dan jika ini berlaku, kurangkan dos atau hentikan pengambilan seketika sehingga rasa tidak selesa berhenti, apabila anda berasa lebih baik, anda boleh teruskan pengambilan kapsul dengan kuantiti dos seperti biasa.

Ya, Typhonium Flagelliforme telah disahkan dan diluluskan dalam negara melalui ujian-ujian di makmal, dan adalah disahkan 100% herba, mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia dan dibenarkan di seluruh dunia serta tidak merbahaya. Typhonium Flagelliforme adalah dikategorikan sebagai “food supplement”..

Adalah digalakkan dan penting untuk anda berterusan mengambil produk ini paling minima selama tiga bulan sebelum dapat melihat hasilnya,. Bagi sesetengah pesakit, pada bulan pertama kesannya masih belum kelihatan tetapi pada bulan kedua kesannya amat menggalakkan namun kebiasaannya, hasil dapat dilihat dalam tempoh 3-6 bulan. Kesan adalah berbeza bergantung kepada setiap pesakit.

Boleh diambil bersama ubat konvensional yang lain dan dijarakkan  selama satu hingga dua jam.

Terpulang kepada pesakit, tetapi sebaiknya terus amalkan pengambilan produk ini dengan mengurangkan dos 1 kapsul

Tidak di galakkan, wanita yang mengandung tidak dibenarkan menggunakan produk ini kerana dikhuatiri akan menjejaskan kandungan.