PENGASAS PRODUK KELADI TIKUS – TN HJ MD ASHARI 

KAPSUL KELADI TIKUS (TF) adalah sejenis kapsul yang berasaskan herba yang dikeluarkan oleh seorang pengusaha Bumiputra dan pemegang lesen yang sah iaitu TUAN HAJI MD ASHARI BIN MAMAT . Ia didaftarkan dan diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dengan  no pendaftaran ialah MAL19026047TC.

Produk Keladi Tikus dikeluarkan bermula tahun 2000 sehingga sekarang iaitu lebih dari 20 tahun dan sehingga kini telah membantu  ramai pengidap pelbagai jenis masaalah ketumbuhan & kanser kronik.   Kapsul Keladi Tikus TF adalah sebagai pelengkap kepada kaedah pengubatan moden yang boleh digunakan bersama, baik untuk mencegah, mengubati mahupun sebagai susulan kepada pesakit yang telah melalui proses Radioterapi, Kimoterapi atau samaada pembedahan.

TF keladi tikus adalah satu-satunya produk yang dapat membantu membantutkan sel-sel yang tidak normal yang mengancam sistem ketahanan badan.

Kapsul Keladi Tikus TF telah jadi bualan kerana kesan khasiatnya bantu beri hasil yang positif walaupun ianya memakan masa yang agak lama.  Hasil daripada kajian yang dibuat oleh seorang student dari Universiti Putra Malaysia (UPM) pada tahun 2000 bagi thesis sarjana, beliau mendapati sememangnya tumbuhan Keladi Tikus mempunyai kandungan bahan aktif yang dapat melemahkan sel-sel kanser yang aktif dan bantu masaalah ketumbuhan.

 

Temuramah di TV1  utk Khasiat Keladi Tikus bersama :
Pengasas Keladi Tikus Asli Tn Hj Md Ashaari Bin Mamat Dan Formulator Wan Hasnol Hadi Bin Wan Hasan (Penyelidik Bio-Perubatan Dan Juruanalisis Kimia)

Temuramah di TV1  utk Khasiat Keladi Tikus bersama :
Pengasas Keladi Tikus Asli Tn Hj Md Ashaari Bin Mamat Dan Formulator Wan Hasnol Hadi Bin Wan Hasan (Penyelidik Bio-Perubatan Dan Juruanalisis Kimia)

 

 “ Kanser adalah proses pembelahan sel-sel yang tidak terkawal dan biasanya melibatkan sekali jaringan biologi anggota-anggota bersebelahan yang dipanggil invation /invasi atau berlaku migrasi sel-sel yang dipanggil metastasis” “Secara amnya, punca kanser adalah disebabkan oleh lifestyle individu yang terbabit. Corak kehidupan dan pemakanan adalah salah satu penyebab seseorang individu terkena kanser. Ada juga yang belum kena kanser tetapi mengalami pembengkakan yang dipanggil tumor”

“Majoriti yang mengidap kanser adalah disebabkan pemakanan dan minuman yang merbahaya yang berunsur karsinogenik. Terdapat golongan pengguna yang tidak menyedari terdapatnya unsur-unsur yang beracun didalam makanan ataupun minuman harian mereka. Namun masih terdapat segelintir pengguna yang masih mengambil makanan dan minuman tersebut walaupun telah menyedari ianya merbahaya untuk kesihatan”

“Merujuk kepada statistic kes kanser di Malaysia, dalam tempoh setahun hampir 30000 kes baru dilaporkan”

“Secara peribadi, saya berpendapat bahawa faktor genetik dalam kes-kes kanser adalah sangat kecil jumlahnya. Daripada pemerhatian yang dibuat, dalam 10 kes kanser, hanya 10% sahaja yang melibatkan faktor genetik/ keturunan, yang mana mereka mengidap jenis kanser yang sama”

 “ Di dalam perubatan alternatif, terdapat ratusan jenis kategori perubatan alternatif. Pokok keladi tikus di kategorikan sebagai “product plant base medicine” iaitu produk perubatan menggunakan kimia tumbuhan yang dipanggil phytochemical tanpa menggunakan sintatik drugs”

 

“ Tumbuhan ini mengandungi bahan aktif Arginine pada kadar yang tinggi dimana ianya boleh membantu meregulasi/ mengawal metabolisma badan” “ Ianya juga mengandungi RIP (Ribosome- Inactivating-Protein) yang boleh merangsang sel-sel imunologi yang boleh membantu menguatkan lagi sistem imuniti ketahanan tubuh badan dan memerangi sel-sel kanser”